Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На 29 юни 2024г. в хотел „Пайн Хилс“, Пампорово, се проведе общо отчетно-изборно събрание на членовете на Граждански клуб ЛИПА. Събранието беше основен елемент на тридневен тийм билдинг, в който взеха участие много членове и приятели на Клуба, които хотелът едва успя да побере

 

lipa 800x445

 

На събранието бяха представени и приети решения по всички теми, включени в дневния ред, като отчета на Управителния и доклада на Контролния съвет, насоки за дейността и бюджет на Сдружението за 2024-2028 г., както и промени в устава на Сдружението.

В отчета бяха представени множеството проекти, по които клубът работи през последните 5 години от 12-годишното му съществуване.

От основаването си ГК ЛИПА системно подкрепя храм „Св. Паисий Хилендарски“ в квартал „Зора“. Освен множеството дарения с хранителни продукти, беше инсталирано фасадното ефектно енергоспестяващо осветление на храма, дари се камбана и се изгради голям външен навес в двора на храма.

Друг дългосрочен проект, който ГК ЛИПА развива от своето учредяване, са Детски спортни игри „Старозагорски олимпийски надежди“. В рамките на игрите бяха подкрепени прояви на 25 спортни клуба, в които взеха участие над 4000 млади спортисти. Клубът организира в Регионалния исторически музей уникална изложба „Спортната слава на Стара Загора“.

Важно направление от дейността на клуба беше подкрепата на зелената инфраструктура на града и региона. „Работихме активно за социализиране на Стария чинар и превръщането на зоната около него в любимо и предпочитано място за старозагорци и гостите на града ни – се казва в отчета на ГК ЛИПА. – Изградихме Алея на липите в парк „Артилерийски“. С множеството инициативи и проекти в Старозагорските бани работихме и ще продължим да работим за превръщането на курорта в Зеленото сърце на Стара Загора.“

ГК ЛИПА участва активно за консолидация на неправителствените организации и развитие на гражданското общество на Стара Загора. Клубът беше инициатор за създаването на Обществен форум за партньорство с местната власт и е основен партньор на формата „Коледна благотворителна вечер За Стара Загора“ с Дарителски кръг, в рамките на който бяха подкрепени множество социални проекти на местните общности. Клубът участва и подкрепя инициативи и проекти на множество клубове и организации. Дългогодишно е и партньорството с Държавна опера Стара Загора, както и с другите културни институции на нашия град.

lipa2

Клубът работи активно за подобряване на бизнес средата, икономическото развитие и инвестиционната привлекателност на региона.

Най-големият проект на клуба, който се реализира в партньорство и с подкрепа от много институции организации, фирми и граждани, е изграждане на Монумент с двойника на спътник „Интеркосмос България 1300“ като символ на космическата слава и космическото бъдеще на Стара Загора. Той е елемент от предстоящ мащабен проект за изграждане на космически музей и център в нашия град за развитие на космически науки и технологии, насочени към младите хора, в който ЛИПА също активно участва. Сериозна заявка за това беше направена с мащабното старозагорско участие в двете последни издания на Националния иновативен младежки фест „Ало, Космос! Говори България!“, проведени в София тех парк. В тях участваха много старозагорски ученици с интерес към космическите науки.

Всичко това издигна ГК ЛИПА като лидер в неправителствения сектор на Стара Загора, каквато позиция ще защитава и в бъдеще.

На събранието бяха избрани нови състави на органите на управление. За членове на управителния съвет бяха избрани Славин Янакиев, Тони Куцаров, Мирослав Петков, Емилия Драгиева, Светлин Русев, Деян Димитров и Кристиян Венциславов, а за членове на Контролния съвет – Благовеста Шинева, Момчил Георгиев и Марко Буццетти. За председател на Управителния съвет на ГК ЛИПА за следващия 5-годишен мандат беше избран Славин Янакиев, а за председател на Контролния съвет – Благовеста Шинева. Досегашният председател на Управителния съвет от учредяването му Олег Стоилов беше избран за почетен председател.

Много силна, емоционална и зареждаща беше останалата част от програмата на тийм билдинга.

ОТ ГРАЖДАНСКИ КЛУБ ЛИПА

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?