Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Tой ще бъде изложен в парк "Артилерийски" в специален монумент

interc1300

Десет дни преди края на годината времето за равносметка вече е заредено на дивана. А една от големите теми – Стара Загора и зеленият преход ще търси отговори и през следващата година. Наред с обещаващите новини за белгийска компания, с намерение да инвестира милиард в производството на батерии  в региона, предпочитан за развитие сектор, при това с огромен потенциал, е и туризмът. А интересното е, че като Център на Вселената тъкмо в Стара Загора могат да си дадат среща древната ни история с постиженията на в съвремеността, а защо не и в бъдеще.

Чували ли сте за "Интеркосмос България – 1300"?  Преди 40 години страната ни изстрелва в орбита свой спътник. В огромното цилиндрично тяло, което тежи около половин тон били монтирани 11 български научни уреда, голяма част от които са направени в старозагорски фирми.

Наред с космическия апарат, тогава държавата решила да се подсигури в случай, че нещо се обърка, разказва  Славин Янакиев, член на "Граждански клуб "Липа"" и мениджър на голяма фирма в областта на машиностроенето в Стара Загора. Затова и били произведени още няколко спътника, близнаци на изстреляния в орбита, апарат. Един от тези спътници ще може да бъде видян и разгледан отблизо от старозагорци и гостите на града, благодарение на проекта на "Граждански клуб "Липа"" 

В парк "Артилерийски" в Стара Загора вече са излети основите на монумента.

А във вторник тази седмица на площадката кипеше активен труд

Около 100 000 лева е стойността на проекта. В него Граждански клуб Липа не е сам – помагат местни фирми, така както преди 40 години старозагорските фирми са си подали ръка в името на общата цел – да бъде изстрелян наш спътник в орбита. 

Космическият апарат ще обикаля около Земята още 400 години.

А един от неговите близнаци ще може да бъде видян от старозагорци и гостите на града още от догодина в парк Артилерийски.

Защото когато общността е общност проектите винаги са успешни.

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?