Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

На 6 юни (вторник) от 14 ч. в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще представи Младежки научен фест „Ало Космос! Говори България!“ и старозагорското участие в него. На срещата ще присъства д-р Соломон Паси, президент на Атлантическия клуб в България, организатор на инициативата, доц. Алексей Стоев, директор на старозагорския филиал на Института за космически изследвания и технологии към БАН. Поканени са представители на институции, образование, бизнес и граждански сектор.

Събитието се провежда в рамките на ZARA TECH SPRING - първият по рода си голям технологичен фестивал в Стара Загора. Третото издание на научния младежки фест „Ало Космос! Говори България!“ ще се проведе на 29 юни в София Тех Парк.

Тази година водещи теми ще бъдат Космос, Вселена, черни дупки, телепортация и квантово криптиране, пътешествие във времето. Първите две издания на „Ало, Космос!“ са били физически посетени от над 3 000 души, а общата им ефирна и електронна аудитория е надхвърлила 22 милиона високо образовани и ангажирани професионалисти от цял свят. Основната цел на събитието е да се мотивират младите хора да гледат към звездите, да мислят и мечтаят.

Стара Загора ще се включи активно в тазгодишното събитие. На старозагорския представителен павилион ще бъде експониран реставрираният по идея на Граждански клуб ЛИПА спътник „Интеркосмос България 1300“, изведен в орбита през 1981 г. Ще се видят уредите, летели в него и резултатите от проведените научни изследвания с тях. На павилиона ще бъдат представени и старозагорски индустрии с космическо приложение, в т.ч. IT технологии.  Ще бъде организирана и космическа работилница. За учениците от Стара Загора с интереси в областта ще бъде организиран безплатен транспорт до София за деня на фестивала.

На старозагорската среща ще бъде представена идеята за организиране на постоянна експозиция в Космическа обсерватория Стара Загора.

Търговско-промишлена палата - Стара Загора е партньор на проекта.

 

Каним всички граждани и гости на Стара Загора с интерес към темата, независимо от възрастта им, да присъстват на срещата.  Входът е свободен.

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?