Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

34000 лева събраха на Дарителска вечер в Стара Загора, организирана от Обществен дарителски фонд в Града на липите. Средствата ще се използват за реализиране на 7 проекта, свързани с инициативи, насочени към подобряване на живота и на средата в Стара Загора.

 

6963 s

Домакини на вечерта бяха АРИР, Европа директно, Граждански клуб Липа, Инър Уил клуб Стара Загора, Инър Уил клуб Стара Загора Берое, Ротари клуб Стара Загора - Берое, Ротари клуб Стара Загора, Лайънс клуб Стара Загора, Лайънс клуб Стара Загора Августа, Лайънс клуб Стара Загора Тракия, МОС, Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите, ТПП и Обществен дарителски фонд.

Събитието се състоя в хотел Сити, а водещ на вечерта беше актьорът от Драматичен театър Гео Милев Димитър Митев. Томболата с награди и богатата музикална програма допринесоха за доброто настроение на присъстващите.
Гостите на вечерта имаха възможността да гласуват за 7 проекта, предложени от старозагорски неправителствени организации.

Лайънс клуб Стара Загора Августа предложи да се реализира проект Бързи герои 112, ориентиран към децата от 6 до 9 години и техните близки. Те ще се обучават по специална програма как да разпознават симптомите на инсулт и да действат правилно.
Проект на Инър Уил клуб Стара Загора Берое Заедно творим чудеса в името на живота цели да подобри комфорта на пациентите в отделението по Детска хирургия на ОАИЛ на УМБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович. Проектът беше подкрепен с лични средства от управителя на Белодробната болница в Стара Загора /СБАЛПФЗСЗ/д-р Камелия Харачерова.

Инър Уил Клуб Стара Загора предложи на присъстващите интересна идея, свързана с Реставриране и експониране на цветна подова мозайка от 3-4 век, част от сграда в античния град Августа Траяна.

Много привърженици на Дарителската вечер подкрепиха финансово идеята на Ротари клуб Стара Загора - Берое за Работилница за кукли, която ще бъде изпълнена съвместно с Държавен куклен театър Стара Загора. Тя цели по-голямо въздействие върху подрастващите за справяне с проблеми като насилието в училище и употребата на наркотични субстанции.

Проектът Чиста вода за нашите деца на Ротари клуб Стара Загора предвижда осигуряване на максимален брой системи за пречистване на водата в детските градини на Стара Загора. Той събра много привърженици и спомоществователи снощи.
Интерес и подкрепа у присъстващите на Дарителската вечер предизвика и идеята на Лайънс клуб Стара Загора - Тракия за попълване на фонда на библиотека Родина с нови книги.

Най-много средства на Дарителската вечер събра проектът на Граждански клуб Липа за поставяне на реставрирания спътник Интеркосмос България 1300 в защитена среда в парк Артилерийски. Стара Загора има решаващ принос за това научно постижение на нашата нация, която е призната за 18-та космическа държава в света, казват авторите. Монументът да стане водеща туристическа атракция в Града на липите и правите улици, предвиждат от Граждански клуб Липа. Реставрираният спътник е символ на космическото бъдеще и на космическата слава на Стара Загора.

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?